Preview Mode Links will not work in preview mode

ATL-podden

Mar 27, 2019

Vimek Duo har nu börjat säljas och här får vi höra om maskinen och marknaden. I programmet har vi dessutom reportage från en ny fabrik för korslimmat trä och från timmerkörning på is. Vi testar också en udda traktor.

Det här är poddversionen av ATL TV. Filmreportagen finns på att.nu/atltv


Mar 16, 2019

Hör om sammanslagna skogsbolag, Swexit i Arla och generationsskifte i Europapolitiken i senaste avsnittet av ATLs podd om pengar och politik. Och så ger ATL:s skogsreporter Ulf Aronsson en bakgrund i den infekterade frågan om nyckelbiotoper.

 


Mar 13, 2019

I Umeå har ett forskarlag jobbat i hemlighet i 10 år med att ta fram ett nytt biobaserat bränsle. Nu berättar de om innovationen. I programmet kollar vi också läget för de snabbare Traktor B och besöker grisbonden som kortat tvättiden med hjälp av en robot.

Det här är poddversionen av ATL TV som sändes den...


Mar 9, 2019

I det här programmet möter vi lantbrukaren som är ute tidigt med vårsådden. Och så går vi på Sima-mässan för att höra om ny lufttrycksreglering. Vi går också på djurräddningskurs och träffar slaktsvinsproducenten som satsar stort.


Mar 1, 2019

I det här avsnittet av ATL-podden tittar vi närmare på skogsteknik i olika storlekar, från liten motorsåg till stor flisare.

Det här är poddversionen av tre videoreportage som sänts på ATL TV.