Preview Mode Links will not work in preview mode

ATL-podden

Oct 28, 2019

I avsnitt nummer 100 hänger vi med Länsstyrelsen i Skåne på en fältkontroll. Och så är vi i Brasilien och får höra flera röster om marktvisten vid massabruket Veracel, delägt av StoraEnso. Som avslutning i programmet testar vi Valtra A84 i skogen.


Oct 23, 2019

I det här avsnittet möter vi lantbrukaren som tar sin andra skörd av soja. Vi får också lära oss mer om conservation agriculture på gården där man satsat på två såmaskiner. Och så är vi på Irland för att ta Brexittempen.


Oct 15, 2019

På Ullkontoret tvättar man 1 till 2 ton ull om dagen. Helst vill de jobba med den unika grå ullen. 
I programmet dessutom: Osynliga stängsel i Norge, lyft med eldriven kompaktlastare och hon vill utveckla lantrasgeten.


Oct 11, 2019

På Krokstorps gård i Skåne är man inne på fjärde säsongen med det som benämns "conservation agriculture". Här hör vi ett långt reportage om vad det innebär.
I programmet besöker vi också kogården som satsade på en lösdrift med sandbädd. Och så pratar vi med ATV-entreprenören om hur man ska registrera...


Oct 4, 2019

Det här är första avsnittet i ATLs nya Trädpodd. Här ska vi gå igenom alla trädslag i Sverige, ett trädslag per avsnitt. I premiärprogrammet handlar det om rönn och vi får veta både dess betydelse i skogsbruket och hur man sköter en trädgårdsrönn.