Preview Mode Links will not work in preview mode

ATL-podden

Nov 7, 2019

Efterfrågan på svensk havre ökar samtidigt som odlingen minskar. Hur ska Lantmännen och andra aktörer vända trenden? Och hur går det egentligen med nya CAP-reformen? ATLs reportrar Oskar Schönning och Sara Johansson diskuterar i senaste avsnittet av ATL-podden Pengar & Politik.


Oct 28, 2019

I avsnitt nummer 100 hänger vi med Länsstyrelsen i Skåne på en fältkontroll. Och så är vi i Brasilien och får höra flera röster om marktvisten vid massabruket Veracel, delägt av StoraEnso. Som avslutning i programmet testar vi Valtra A84 i skogen.


Oct 23, 2019

I det här avsnittet möter vi lantbrukaren som tar sin andra skörd av soja. Vi får också lära oss mer om conservation agriculture på gården där man satsat på två såmaskiner. Och så är vi på Irland för att ta Brexittempen.


Oct 15, 2019

På Ullkontoret tvättar man 1 till 2 ton ull om dagen. Helst vill de jobba med den unika grå ullen. 
I programmet dessutom: Osynliga stängsel i Norge, lyft med eldriven kompaktlastare och hon vill utveckla lantrasgeten.


Oct 11, 2019

På Krokstorps gård i Skåne är man inne på fjärde säsongen med det som benämns "conservation agriculture". Här hör vi ett långt reportage om vad det innebär.
I programmet besöker vi också kogården som satsade på en lösdrift med sandbädd. Och så pratar vi med ATV-entreprenören om hur man ska registrera...